KARI HUHTAMON TAIDESÄÄTIÖ

ENGLISH

KOKOELMA

Kari Huhtamon Taidesäätiö

klikkaa kuvaa saadaksesi seuraavan kuvan
VEISTOKSET - "Iso keltainen mitalli", Kari Huhtamon Taidesäätiön kokoelma, Lapin yliopisto
yksi Lapin yliopistossa olevista veistoksista

Kari Huhtamon Taidesäätiön kokoelman ydin koostuu kahdestakymmenestäkolmesta Kari Huhtamon teoksesta vuosilta 1982 – 2003. Veistokset luovat kattavan kuvan Huhtamon omaehtoiseen modernismiin. Muotokielen juuret ovat lapsuuden luonnonmaisemissa ja kansainvälisessä abstraktissa taiteessa. Ilmaisu saa muotonsa viileän viimeistellyissä ja terävästi leikkaantuvissa teräspinnoissa, aineettoman kevyissä putki- ja lankakonstruktioissa ja eri tasojen kanssa leikittelevissä reliefeissä.

stainless steel sculpture - Collection of the Kari Huhtamo Art Foundation.Grafiikan kokoelma - Kari Huhtamon Taidesäätiö, Rovaniemi, Suomi.
ruostumaton teräs | grafiikka - litografia

Kokoelmassa on myös maalauksia kuten Pekka Hermanni Kyrön muotokuva Karista ja litografioita, jotka edelleen syventävät ymmärrystä huhtamolaisen ilmaisun voimasta.

MAALAUKSET - "Kari" - P.H. Kyrö.SCULPTURES - Collection of the Kari Huhtamo Art Foundation.
maalaukset | veistokset

Teokset on sijoitettu Lapin yliopiston yleisötiloihin ja pihoillesekä tiedekeskus ja museo Arktikumiin. Vuoropuhelu arkkitehtuuriympäristön ja ihmisten kanssa korostaa teosten spontaania elämänvoimaa. Ulkotilojen luonnonmaisema tuo puolestaan esille veistosten konstruktiivisuuden ja viimeistellyn muotokielen.
Kokoelmaan tutustumisen voi aloittaa sivujemme kautta.

"Iso Objekti" - Kari Huhtamo.
Lapin Yliopistossa oleva veistos.