KARI HUHTAMON TAIDESÄÄTIÖ

ENGLISH

POHJOISEN TAITEILIJA

Alma Heikkilä (s. 1984)

ALMA HEIKKILä; (s.1984)

Taiteilijan rooli on olla vapaa, mutta kriittinen henkilö.Taiteessa on mahdollista tuoda sellaisia asioita esille, joita ei voi tai pysty politiikan tai tutkimuksen kautta käsittelemään. Taiteen avulla voidaan siirtää ajatuksellisia raja-aitoja ja löytää uutta, vaikka se ei aina näyttäytyisi kaikille välittömästi. Olen yhteiskunnallinen henkilö, taidettani en kuitenkaan käytä esimerkiksi tiedottamisen tai politiikan välineenä.

Teosten koko on minulle aina jollakin lailla merkityksellinen. Mietin usein teosten suhdetta katsojan fysiikkaan. Teoksissani on myös erittäin pieniä yksityiskohtia sekä kiiltoeroja, jolloin niitä on aika vaikeaa esittää valokuvin.

Pälkäneellä syntynyt, Hyrynsalmella ja Helsingissä asuva ja työskentelevä Alma Heikkilä valmistui Kuvataideakatemiasta 2009. Hänellä on ollut useita näyttelyitä sekä Suomessa (Kiasma, Oulun Taidemuseo, Forum Box, Galleria Ama) että ulkomailla (Pietari,Kööpenhamina, Berliini, Madrid). Heikkilä toimii myös kuraattorina ja on Mustarinda seuran ja Oksasenkatu 11n perustajäsen. Alma Heikkilän tuotantoon kuuluu maalauksia, installaatioita, videoita ja valokuvia. Hänen teoksiaan on EMMAn, Sara Hildenin, Kiasman, Heinon ja Valtion taidekokoelmissa.

CV>>
EMMA Areena>>

ALMA HEIKKILä (s.1984)
http://vimeo.com/album/1735388/video/38154436